Gasirea dimensiunii adecvate unei bicicleta dhs noua

Gasirea dimensiunii adecvate unei bicicleta dhs nouaGasirea dimensiunii adecvate este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei atunci cand alegi o bicicleta dhs noua.

Dimensiunea corecta iti ofera siguranta, confort si distractie.

Cei mai importanti factori pentru confort sunt dimensiunea cadrului si distanta intre cadru si pedala. Dimensiunea cadrului este de obicei masurata de la mijlocul pinionului din fata la partea de sus a tubului care detine scaunul. Cadrul unei biciclete poate fi dimensionat in centimetri sau inci. Inaltimea voastra va desemna marimea rotilor de care aveti nevoie.

Bicicleta DHS de dama, de obicei, are rotile de 26 inci si se potriveste persoanelor cu o inaltime de 160 -180 cm. Bicicletele cu roti de 28 inci sunt pentru persoanele cu o inlatime de peste 175 cm.

Pe piata exista diferite forme si marimi de biciclete si poate fi oarecum dificil sa alegeti bicicleta potrivita pentru nevoile voastre.

Daca bicicleta voastra este prea mare sau prea mica este mai dificil de controlat si creste riscul de accidentare. Este important sa alegeti dimensiunea corecta.

Nu toate cadrele de bicicleta sunt create egal. Coloana vertebrala a oricarei biciclete este rama. Scopul oricarui cadru este de a oferi o forta extraordinara cu greutate minima. Cu toate acestea, puterea cadrului este determinat de catre multi factori. Chiar daca rama bicicletei este din aluminiu sau chromoly aceasta este doar o parte a ecuatiei.

Multi factori, precum stilul de echitatie, greutatea, simtul de aventura, toate acestea joaca un rol important in alegerea materialului din care este facuta bicicleta. Urmatoarele paragrafe explica diferite tipuri de material utilizate in mod obisnuit in crearea unei biciclete. Cateva dintre acestea biciclete sunt realizate chiar si din metale exotice.

Otelul. Otelul este materialul cel mai frecvent folosit in cadrele bicicletelor. Otelul este un material bun, puternic si de lunga durata dar nu este la fel de usor ca si “fratele” sau cunoscut sub numele de chromoly. Chromoly este un otel usor si puternic. Acest material este receptiv si ofera flexibilitate buna mentinandu-l mereu la fel, in forma sa.

Aluminiu este putin costisitor si este utilizat in crearea mutor biciclete, in ziua de azi.

Aluminiu este usor, puternic si rigid. In magazinele de specialitate sau chiar si pe internet o sa gasiti multe biciclete dhs din aluminiu cu componente de calitate. Cu un design adecvat, aluminiu va poate oferi o plimbare solida.

Titaniu este mai usor decat otelul insa la fel de puternic. Acest metal scump se gaseste mult in bicicletele de munte si este si un bun amortizor de soc.

Bicicletele din fibra de carbon sunt construite chiar mai puternic decat este necesar.

Procesele de fabricatie si tendintele pietei continua sa modeleze literalmente cadrul unei biciclete. Otelul, calul de bataie de lunga durata, incepe sa fie incet inlocuit de materiale la fel de rezistente, mai usoare insa, cu siguranta, si mai costisitoare, precum aluminiu. Daca inca nu stiti ce tip si se potriveste atunci vizitati www.sportaddict.ro  pentru  a va alege bicibleta care se potriveste din toate punctele de vedere .

Alte stiri actuale :

1. Gojdisti curiosi si energici de Ziua Bicicletei
2. Unda verde la biciclete
3. 150 de biciclete, trase pe dreapta de autorități
4. În România pistele pentru biciclete sunt mai mult pe hârtie
5. Concurs de biciclete făcut de polițiști în școlile din Sibiu

Be Sociable, Share!