Cum te poti transforma din amator in profesionist?

Share Button

bosch gbm 16-2 re professionalLucrurile bune sunt vizibil mai complexe in ceea ce priveste utilizarea. E uimitor cum de la o simpla functie poti gasi si alte utilizari introducand doar cate instrumente auxiliare.

Aparatele cu adevarat profesioniste nu se abat de la aceasta regula si incearca prin toate metodele sa se ridice la nivelul asteptat de utilizator. Si cum, ca in orice alt domeniu, concurenta este destul de mare, producatorul trebuie sa-si gandeasca minutios aparatul.

Daca vorbim despre masini de gaurit, aceastea nu ar trebui sa lipseasca din colectia de scule necesare unui meserias. In cautarea celor mai bune astfel de modele, cei de la Bosch castiga detasat.

Desi suntem tentati sa alegem un aparat simplu prin aspect pentru confort in utilizare, vei observa cum nici modelele asemanatoare cu GBM 16-2 RE nu trebuie judecate dupa aparenta. Desi sunt mult mai voluminoase si aparent mai complicate, lucrurile stau la fel de simplu ca si in cazul versiunilor junioare.

Diferentele intre cele doua tipuri se pot observa in rezultatele obtinute: in timp ce, cu ajutorul unei masinarii simple nu poti obtine precizie decat la valori foarte mici, in cazul celor profesionale intalesti materiale auxiliare cu acest scop. In primul rand manerul, situat cu mult anterior celuilalt, permite o mai buna fixare si manuire a aparatului.

Apoi, tija laterala situata paralel cu burghiul folosit permite arenjarea ei in functie de precizia dorita, lucru care se poate obtine electronic. Atat manerul cat si aceasta din urma sunt detasabile, dar personal, recomand folosirea lor in forma initiala caci rezultatele obtinute sunt net superioare celorlalte.

Pe langa acestea vei avea ceva de lucru cu butonele pentru pornirea, respectiv oprirea, dar si reglarea turatiei. Acestea sunt bine pozitionate, dar din moment ce intalnim doua trepte, programul de utilizare va trebui adaptat in functie de materialul pe care se lucreaza.

Si pentru ca tot am facut referire la acest lucru, este elementar sa stii ca intalnesti si in aceasta situatie limite : lemnul, otelul si aluminiul reprezinta cate un punct de reper pentru fiecare categorie de “greutate” in acest sens, iar diametrul maxim variaza in functie de acest lucru de la 16 la 40 mm. In cazul unei defectiuni, orice piesa poate fi inlaturata usor si inlocuita, de preferat de specialisti.

Unul dintre avantajele acestei masini este faptul ca permite usor reglarea sensului de rotire : spre dreapta daca se doreste insurubare sau gaurire, iar spre stanga pentru desurubare – lucruri marcate pe carcasa exterioara cu literele L si R.

Deasemenea pentru reglarea turatiei, comutatorul trebuie rotit corespunzator in functie de situatie. Avand atestat de functionare in conformitate cu normele europene, diametru gulerului (43mm) pare perfect in orice situatie.

Va fi necesar, totusi, sa nu utilizezi aparatul timp indelungat, evitand in acest fel supraincalzirea si uzarea prematura a componentelor. Cei drept, prin puterea utila a sa, se justifica si precizia. Chiar daca initial s-a investit intr-un aparat care sa fie perfect din acest punct de vedere, s-a ajuns la concluzia ca se necesita si o putere mult mai mare.

Trecand cu vederea peste detaliile ce tin de zgomotul produs, aparatul pare sa-si faca treaba intru totul. Componentele sale indica inca o data ca pe ceea ce ar trebui pus accentul este rezultatul final, indiferent de munca depusa si aparatul folosit. Ei bine, calitatea produselor ramane totusi un prim pas inainte pentru obtinerea unor lucruri ce tin de perfectiune.

Alegerea unei astfel de masinarii pare o munca anevoiasa, dar cand ai la dispozitie un site precum Epinvest.ro unde poti analiza si alte modele, iti poti crea si o imagine asupra avantajelor si dezavantajelor acestui produs. Cei de aici iti garanteaza servicii prompte de livrare calitative, la fel cum iti garantez si eu ca acest aparat iti va fi de mare ajutor.

Citeste mai multe despre produsele Bosch:

1. Bosch a creat ambreiajul electronic, care automatizează transmisiile manuale
2. Se împlinesc 100 de ani de când Robert Bosch a lansat primul program de ucenicie la locul de muncă
3. BRS de la Bosch, pentru motoare mai puternice, mai economice si mai ecologice
4. Bosch aniversează 100 de ani de producţie a alternatoarelor
5. Bosch și PSA au dezvoltat un sistem care poate reduce consumul de carburant cu 45%

Be Sociable, Share!