Cum ne pregatim pentru perioada de sarcina?

Cum-ne-pregatim-pentru-perioada-de-sarcinaNeluand in calcul rata scazuta a natalitatii din ultimii ani, si facand abstractie de conditii severe impuse de trai, observam totusi ca exista un numar mare de cupluri care decid sa conceapa un copil. Nu contestam frumusetea acestor ganduri, insa credem ca aducerea pe lume a unui suflet ar trebui sa aiba la baza mai multe criterii organizatorice. Este foarte important sa avem grija de anumite lucruri inainte de conceptie, acestea avand influente majore asupra modului nostru de viata, dar si a dezvoltarii ulterioare a sarcinii. Pentru inceput putem cere sfaturi specializate direct medicului de familie sau putem solicita informatii cu privire la aceste modificari ce urmeaza a fi facute, in orice farmacie online, daca timpul nu ne permite sa facem plimbari la cabinetele medicilor in acest scop.

Drumul ce urmeaza a fi parcurs pana la anuntarea in mod public a asteptarii unui copil este destul de lung si presarat cu obstacole. Pana sa ajungem sa achizitionam testele de sarcina dintr-o farmacie online, necesare aflarii unui rezultat pozitiv, trebuie sa decidem in prima instanta care este momentul propice pentru a avea un copil. Ulterior, trebuie sa excludem din viata noastra factorii nocivi ce ar putea influenta in mod negativ dezvoltarea corecta a unei posibile sarcini.

Cafeaua in exces este unul dintre acesti factori nocivi, aceasta avand un binecunoscut efect excitant si scazand foarte mult nivelul de calciu din organism. Nimeni insa nu a sustinut faptul ca licoarea cafenie puternic aromanta ar trebui exclusa in totalitate, insa cantitatile in care aceasta este consumata pe parcursul sarcinii trebuie reduse pe cat posibil.

Nu acelasi lucru il putem spune insa si in cazul fumatului. Fumatul dauneaza foarte mult sarcinii si ar trebui stopat cu luni bune inainte de procesul de conceptie. De fapt, in mod normal fumatul nici nu ar trebui sa faca parte din obiceiurile noastre, fiind unul dintre cele mai inestetice si cele mai daunatoare dintre acestea. Fumatul introduce in corp un continut inutil de monoxid de carbon, gudron si nicotina, care are cele mai defavorabile efecte atat asupra bebelusului, cat si asupra noastra pana la aparitia unui copil. Pentru ca renuntarea la fumat este un obiectiv destul de greu de atins, farmaciile pun la dispozitia fumatorilor diverse tipuri de produse menite sa functioneze in regim de surogat de nicotina. Plasturii, tigara electronica si guma sunt cele mai cunoscute produse de acest tip, insa cu siguranta in cazul aparitiei unei sarcini utilizarea lor este complet interzisa, astfel incat graviduta va trebui sa apeleze la arma suprema impotriva fumatului si anume la propria vointa.

O alimentatie echilibrata si mult sport contribuie la dezvoltarea armonioasa a organismului si reduce riscul unor eventuale imbolnaviri care, pe parcursul sarcinii vor fi dificil de tratat. Fructele, legumele, sucurile naturale si pestele, toate dispuse sub forma unui program de alimentatie, pot ajuta foarte mult organismul  din punct de vedere al aprovizionarii acestuia cu vitamine si minerale.   Un program cu mese bogate in fibre si vitamine are efecte benefice atat la nivelul evolutiei sarcinii, dar si din punct de vedere al mentinerii unei greutati corporale a mamicii, pe parcursul acesteia, la un nivel cat mai apropiat de normal.

O atentie deosebita trebuie acordata si perioadei de concepere, care difera de la persoana la persoana. Este binecunoscut faptul ca, in vreme ce barbatul este fertil in permanenta (asta daca nu se intampina dificultati din punct de vedere medical), o femeie are ca perioada temporala fertila doar cateva zile ulterioare menstruatiei. Aceasta perioada poate fi usor recunoscuta prin anumite caracteristici, precum temperatura bazala care este usor mai ridicata si secretiile distincte de restul perioadei, care se manisfesta pe durata a cateva zile. In acest interval este recomandat sa se incerce conceptia, datorita faptului ca atunci exista cele mai mari sanse ca ovulul sa poata fi fecundat. Daca inainte de luarea hotararii conceptiei a fost urmat un tratament ce includea pastile contraceptive, acesta trebuie de indata intrerup si mentinuta o perioada de pauza pana la incercarea de fertilizare.

De asemenea, inainte de a programa aducerea pe lume a unui bebelus, ambii parteneri ai cuplului trebuie sa efectueze o serie de analize specifice astfel incat orice afectiune sa poata fi descoperita si tratata in timp util, deoarece orice tratament urmat in timpul sarcinii are ulterior efecte asupra bebelusului.

In perioada de sarcina, fatul va cauta sa isi  preia necesarul de calciu si vitamine din organismul mamei, iar de aceea este necesar sa ne ingrijim in prima faza pe noi insine, astfel incat nici bebelusului nostru sa nu ii lipseasca nimic pe parcursul dezvoltarii. Pentru un aport de minerale si vitamine, medicii pot recomanda folosirea unor anumite suplimente nutritive, achizitionabile insa numai din mediul sigur al farmaciilor. Cele mai bune produse destinate ingrijirii in timpul sarcinii le-am gasit in farmacie online Baia Mare Webfarm.ro. Aceasta pune la dispozitia tuturor, prin intermediul platformei online www.webfarm.ro , o multitudine de produse destinate bebelusilor sau barbatilor, precum si sectiuni de produse speciale pentru ingrijirea parului, unghiilor si mai ales a pielii (datorita aparitiei vergeturilor in timpul si dupa perioada de sarcina) pentru viitoarele mamici.

Luand in calcul toate etapele expuse anterior, conceptia si dezvoltarea sarcinii se transforma dintr-un plan cu bataie lunga, intr-un adevarat moment de fericire. Un copil ne poate aduce foarte multa bucurie, de aceea, pentru dezvoltarea sa armonioasa, trebuie sa beneficieze de toata grija si atentia pe care noi le-o putem oferi, atat in perioada sarcinii, cat si ulterior acesteia.


Articole asemanatoare :
1. In timpul sarcinii toanele mele sunt sau nu normale?
2. 5 lucruri de facut in primul trimestru de sarcina
3. VIDEO! Gimnastica pentru gravide
4.DEZVĂLUIRI ULUITOARE! Kate Middleton, AVORT SPONTAN, ŢINUT ASCUNS de PRESĂ!

 

Be Sociable, Share!