Cauciucuri de vara vs. cauciucuri de iarna

Share Button

Cauciucuri de vara vs. cauciucuri de iarnaCare sunt cele mai bune cauciucuri? Cauciucurile de vara sau cauciucurile de iarna? Cand si cum trebuie sa folosim cauciucurile vara si cand iarna? Vom incerca sa raspundem la aceste intrebari in randurile ce urmeaza.

Inca din secolul al XV-lea, cuvantul cauciuc (anvelopa) a fost folosit pentru a descrie roti din lemn legate cu un inel plat din fier. Cauciucul vulcanizat a fost descoperit de catre Charles Goodyear in 1839.

Vulcanizarea reprezinta un proces prin care se adauga sulf in cauciuc pentru a-l face pe acesta un material mai flexibil si mai durabil. Acesta a fost folosit pentru prima data la un automobil atunci cand scotianul John Dunlop a realizat cauciucuri pentru bicicleta fiului sau pentru a face mai placute plimbarile pe drumurile de tara.

De atunci au inceput sa fie folosite pentru masini. Tot de atunci a inceput o cercetare chimica intensa pentru a le imbunatati. Unul dintre rezultatele acestei cercetari il reprezinta dezvoltarea cauciucurilor specifice conditiilor specifice si anume dezvoltarea cauciucurilor de vara si a celor de iarna.

Cauciucurile de vara au fost proiectate pentru a furniza un control excelent si performanta maxima in conditii de vara cu temperaturi foarte ridicate. Acestea sunt realizate dintr-un cauciuc relativ moale, care se pliaza foarte bine pe drum si ofera posibilitatea de a face intoarceri bruste pe suprafete de drum fierbinti si uscate.

Acele benzi cu care sunt prevazute sunt realizate tot pentru a mari performanta. Putem cumpara cauciucuri de vara facute sa se plieze pe drum ca lipiciul, insa putem opta si pentru cele cu benzi care ne vor oferi o calatorie foarte placuta.

Compusii din cauciuc ai anvelopelor de iarna au in componenta niste elemente care ii fac vascosi astfel incat sa ofere o mai buna aderenta pe zapada. De asemenea, acestia prezinta si un element care ajuta cauciucul sa ramana flexibil astfel incat benzile sa nu fie infundate cu zapada. Acest lucru inseamna ca performanta masinii in timpul iernii va creste cu 25 pana la 50 % in comparatie cu celelalte tipuri de cauciucuri.

Cauciucurile “all season” sunt concepute astfel incat sa prezinte cateva dintre trasaturile cauciucurilor de vara si cateva dintre cele ale celor de iarna. Principalul avantaj al acestora este acela ca nu trebuie sa-ti schimbi cauciurile de doua ori pe an. Pe de cealalta parte, dezavantajul consta in faptul ca acestea nu sunt concepute pentru conditii de drum specifice si astfel se obtin performante adecvate doar iarna si vara.

Cauciucurile de vara, cauciucurile de iarna si cele “all season”, toate au avantaje si dezavantaje. Anvelopele de vara cu cauciucul lor fin ofera performanta excelenta, insa tind sa se uzeze foarte repede. In unele cazuri, studiile au aratat ca anvelopele de vara nu rezista mai mult de 14000 de km inainte de a fi inlocuite. Cauciucurile de iarna, chiar daca ofera un control mai bun pe zapada sau ghiata, vor mari consumul de combustibil.

Cauciucurile “all season” sunt durabile insa ofera performante lipsite de stralucire atat vara cat si iarna.

Indiferent de cauciucurile pentru care optati, http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html va va ajuta sa faceti alegerea perfecta.


Alte stiri actuale :

1. Dacia în Franţa: Una din patru maşini vândute a fost o Dacia, în ianuarie
2. Top 5 cele mai scumpe masini vandute in 2013
3. Atac la Dacia! Renault construieşte maşina de 5.000 de euro!
4. Maşini de 10.000 de euro: NOU vs SECOND HAND
5. Masini ale Volkswagen, Ford, Hyundai, Suzuki si Tata au obtinut ZERO stele la testele de siguranta din India

Be Sociable, Share!