Care sunt prevederile legale cu privire la scaunele auto copii?

Share Button

Care sunt prevederile legale cu privire la scaunele auto copii?Scaunele auto copii pot fi usor de a achizitionat, un site ce pune la dispozitia clientilor astfel de scaune fiind www.allkids.ro.

Cu toate ca sunt deosebit de importante pentru a pastra siguranta copilului dumneavoastra pe parcursul plimbarilor cu masina, exista totusi persoane ce refuza sa utilizeze scaunele auto copii, riscand astfel sa isi puna viata copiilor in pericol.

Conform legislatiei romanesti, centurile de siguranta sunt create special pentru adulti, motiv pentru acestea nu pot proteja copiii in cazul de accident. Astfel, este necesar un sistem de fixare potrivit pentru corpul celor mici.

De asemenea, conform prevederilor legislative, copii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea de 150 centimetri trebuie sa poarte centuri de siguranta adapte greutatii si dimensiunilor lor. In cazul copiilor cu varsta sub 3 ani, acestia trebuie transportati in dispozitive speciale, care sa le asigure siguranta pe perioada deplasarii cu masina.

Permite legea sa fie tranportati copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata al masinii? In mod cert nu, nici macar in situatiile in care sunt tinuti in brate de adulti sau poarta dispozitive de retinere omologate.

De exemplu in Germania, toti copii sub 12 ani sau care au sub 150 centimetri trebuie sa stea pe scaune auto si nu pot sta pe scaunul din dreapta al soferului. Totodata, nou-nascutii vor calatori in masina in pozitia culcat intr-un landou cunoscut sub denumirea de scoica, iar abia dupa varsta de 5-6 luni vor sta in sezut.

Atat legislatia in vigoare, cat si medicii pediatri dovedesc cat de importante sunt scaunele auto pentru copii, fiind recomandat atat in cazul calatoriilor scurte, cat si in cazul celor mai lungi. Poate afecta numarul de ore petrecute in scaunele auto copii pe cei mici? Cu siguranta nu, astfel incat parintii nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire a numarul de ore petrecute de copil intr-un astfel de scaun si nici la pozitia copilului.

De ce trebuie copilul sub 2 ani asezat cu spatele la directia de mers?

Este foarte important ca cei mici sa fie asezati cu spatele la directia de drum, deoarece daca va sta cu fata la sensul de drum, se vor exercita forte puternice asupra zonei gatului si capului, fiind crescut riscul de rani grave sau chiar pierderea vietii, insa daca va fi  fixat cu spatele la sensul de mers, este diminuat riscul de a fi ranit.

Fara sa fie un moft, scaunele auto pentru copii sunt importante pentru a evita riscul ranirii celor mici si a le pune viata in pericol. Prin urmarea corecta a instructiunilor cu privire la montarea scaunelor si fixarea corespunzatoare a acestora, este sporita siguranta copilului.

Astfel, parintilor le ramane de facut doar respectarea legislatiei in vigoare cu privire la transportul copiilor cu masina, iar daca nu stiti de unde sa achizitionati scaune auto pentru copii, atunci puteti vizita site-ul www.allkids.ro.

Pe acest site veti gasi o gama diversificata de scaune auto pentru copii, ce pot fi alese in functie de greutatea acestora, varsta si inaltime, cat si in functie de sumele de bani de care dispuneti pentru a achizitiona un astfel de produs necesar copilului dumneavoastra.

Alte stiri actuale :

1. Salvaţi Copiii le urează celor mici “Bun venit pe lume”
2. Jean Paul Gaultier va lansa o linie vestimentară de lux pentru copii
3. La Spitalul de Copii au fost renovate două săli de curs
4. Opera Comica pentru Copii premiata la Praga
5. Ultimele 8 reprezentații ale spectacolului “Pușculița”, jucat de copii, la Teatrul de pe Lipscani
6. Mama pentru copiii altora. Povestile celor 6 copii crescuti de Cati. “Fara ea, probabil eram niste vagabonzi”

Be Sociable, Share!