Anvelope de sezon

Anvelope de sezonVi s-a întamplat vreodată să trebuiască să plecați la drum lung cu toate că nu aveți anvelopele necesare sezonului respectiv? Dacă ați simțit pe parcursul drumului respectiv o senzație diferită față de obicei, atunci vina o poartă anvelopele utilizate în momentul respectiv.

Anvelopele pe care le utilizăm sunt foarte importante. În cazul în care este iarnă avem nevoie de anvelope speciale pentru acest sezon, respectivele anvelope venind cu indicatori de consum, mai exact o folie ce se pune peste ele pentru o aderență mai bună și totodată pentru siguranța dumneavoastră. De asemenea, trebuie să acordați atenție și indicatorilor de clasă pentru că în funcție de acești indicatori de clasă vă puteți asigura un consum mai mic.

Privind situația din Romania, anvelopele de vara, spre deosebire de cele de iarnă, sunt mai accesibile pentru că iarna durează numai trei luni, însă cele de vară le putem folosi și primăvara și toamna. Anvelopele de iarnă se folosesc doar în caz de polei și tocmai din acest motiv, clienții cumpără o pereche de patru anvelope o dată la câtiva ani pentru că aceste anvelope se uzează de patru ori mai încet decât anvelopele de vară.

În ultimul timp încălzirea globală a afectat foarte multe țări, astfel că în cazul în care compania dumneavoastră activează la nivel internațional, atunci producția trebuie să fie în funcție de anotimpurile dominante din țara respectivă. Spre exemplu, o țară ecuatorială precum Australia, nu ar avea nevoie de anvelope de iarnă pentru că la ei anotimpul iarnă înseamnă doar decorațiuni și oameni de zăpadă creați din zăpadă artificială și bureți, astfel că producția trebuie să puna accentul pe anvelope de vară.

Privind toată această idee cu anvelope de sezon din perspectiva unui client, putem spune că nu toata lumea achiziționează anvelope de iarnă, iar motivele ar fi multe. Începând cu faptul că nevoia de aceste anvelope este din ce în ce mai scăzută și continuând cu faptul că investiția necesară este mai mare pentru astfel de anvelope, potrivit sondajelor făcute în ultimul an arată că românii achiziționează din ce în ce mai puține anvelope de iarnă. Însă nu este deloc în regulă pentru că siguranța dumneavoastră este pusă în pericol.

In același timp, având în vedere siguranța anvelopelor, atât celor de vară cât și celor de iarnă, ar trebui să luați în considerare și geometria roților în care doriți ca anvelopele dumneavoastră să dureze pentru o perioadă mai lungă de timp.

În cazul în care doriți să optați pentru ambele tipuri de anvelope, există o soluție ce vă oferă anvelope de iarnă cât și de vară la un loc, acestea fiind anvelope all season. Ideale când doriți să vă deplasați dintr-o localitate în alta sau doriți să parcurgeți drumul între două zone cu temperaturi diferite, aceste anvelope all season sunt soluția pe care orice șofer ar trebui s-o aibă în planul lui. Singurul dezavantaj, dacă îl putem numi dezavantaj, al acestor anvelope îl reprezintă investiția financiară care pare să fie una destul de mare, însă în cazul în care vi le puteți permite, aceste anvelope all season de la Anvelomag.ro sunt alegerea perfectă !

Be Sociable, Share!